een uitnodiging om mee te doen

Over ons

Wij, Ursula en Jan, zijn een paar jaar onderweg met Art of Hosting. Het faciliteren van gesprekken die er toe doen.

Jan-Hut

Het begon met de ontmoetingen van initiatieven op het Hoogeland. Met initiatiefnemers in contact komen over de schoonheid van het Hoogeland en tegelijkertijd kijken of er meer samen te doen is. Het verkennen wat ons bindt in dat gebied.

Dat bleek een lastig proces want er werd veel verwacht van de overheid of van anderen. Door de tijd heen zijn we steeds meer gaan samenwerken en verkennen wat dat is. Je ergens voor inzetten en kijken hoe je met elkaar je verantwoordelijk te voelen voor iets. En niet jezelf op de eerste plaats te zetten zoals je wel vaak hoort: What's in it for me.

Juist op zoek naar die gemeenschappelijkheid. Echt luisteren naar elkaar vergt oefening. Elkaar leren begrijpen zonder te oordelen. Door de loop van de tijd hebben we veel gesprekken gefaciliteerd waarbij deelnemers tijdens kring gesprekken leerden te luisteren zonder meteen te ordelen. Het is geen trucje. En het is ook niet iets wat wij voor onszelf willen houden. We zoeken meer Gastgevers die ook zo mensen met elkaar in gesprek willen laten komen.